Wie zijn wij


 

Een verhaaltje over de winkel en wat er allemaal naast gebeurt.

De winkel bestaat al 40 jaar en het is een uit de hand gelopen hobby geworden. Het is begonnen met strengen wol te verkopen vanuit huis. Omdat de gang, trap en woonkamer snel vol waren werd het hoog tijd een winkel te realiseren. Ik woon op een boerderij en was ook werkzaam op het bedrijf en had er elke dag mijn taken. Er werd in de schuur een winkeltje gemaakt en toen ben ik gestopt met mijn taken op de boerderij en kon ik mezelf helemaal uit gaan leven in de winkel. Daarnaast waren er nog drie kleine kinderen te verzorgen en het is weleens voorgevallen dat de jongste zoon in de armen van een man werd gelegd om hem de fles te laten geven zodat er samen met zijn vrouw rustig kon gaan zoeken naar patronen en garen. Een paar jaar later is er wegens ruimtegebrek weer een stukje schuur verbouwd tot winkel.
De eerste jaren heette de winkel de “Wolboerderij” omdat er toeristen waren die deze naam gebruikten, ze gingen "even" naar de Wolboerderij om wol te kopen. Later is deze naam veranderd in “ Phildar Wol- en Breiboetiek”. Eigenlijk worden beide namen nu gebruikt, omdat de naam “Wolboerderij” er nog steeds goed in zit gabakken bij de mensen.

Het hoofdmerk wat er gevoerd wordt is Phildar, daarnaast is er ook een klein assortiment van Scheepjeswol, Lana Grossa, Noro en nu ook Debbie Blish met heel mooi luxe garen en de noorse sokkenwol ven Beijer.

Ik heb ook heel wat ervaring opgedaan via mijn freelanche werk bij KnipMode,Knippie, Kinderen, Margriet, Libelle etc,er is een sprei bij die ik voor VT Wonen heb ontworpen en die tentoongesteld werd op de Woonbeurs in Amsterdam en om niet te vergeten de Kersttrui voor Rudolph van Veen via Margriet. Dat maakt het werkt echt leuk!
Vanaf Januari 2007 heb ik voor KnipMode/Knippie de patronen van het breigedeelte en de breilijn op donderdagmorgen verzorgd. In 2011 ben ik daar mee gestopt maar na 4 jaar toch weer af en toe actief voor Knippie en andere projecten.
Breien/haken doe ik elke dag, het geeft rust en het is leuk om zo bezig te zijn. Je ziet iets groeien onder de handen en er gaat dan ook geen dag voorbij zonder brei/haak naalden vast te hebben gehad. Meestal verzin ik zelf iets en ontwerp door verschillende garens met elkaar samen te gebruiken en zo komen er leuke modellen uit. Het assortiment in de winkel is heel groot, De winkel is de grootste van Zeeland en het is een begrip op het eiland en erbuiten. Het is leuk om vaste klanten te hebben ook onder de toeristen die elk jaar weer terug komen. Er zijn er bij die al meer dan 25 jaar weer terug komen als ze op het eiland zijn en enkele ook komen om te vragen hoe het met me is, lief en leed delen en dat schept een band! Ook is het leuk als internetklanten de winkel komen bezoeken, soms van ver!

Anne-Marie verzorgt de webwinkel die in de toekomst veel nieuwe aspecten zal krijgen, op de achtergrond zijn we al bezig met nieuw zomergaren van Phildar 2018 en het wordt weer zo mooi met de garens plus leuke modellen voor het hele gezin.

U kunt op werkdagen altijd bellen of mailen voor vragen tijdens de openingstijden van de winkel, ben ik er niet dan bel ik terug en het mailen naar info@wolenbreiboetiek.nl wordt dezelfde dag nog beantwoord, service staat hoog in het vaandel en met 40 jaar ervaring in brei- en haaktechnieken lukt dat wel goed.